Lönekompetens e-Bokföring Grund

I denna utbildning får du en genomgång av de grundläggande begreppen inom redovisning så som bokföring, balanskonto, resultaträkning samt debet och kredit. Det finns ett antal övningsuppgifter där du får testa dina kunskaper samt göra praktiska övningar i hur man bokför t.ex. en löneutbetalning, en sjukfrånvaro samt en semesterskuld. Utbildningen har ett löneperspektiv på bokföringen vilket kommer att ge en större förståelse för samspelet mellan lön och ekonomi och vilka effekter lönearbetet har på företagets ekonomi. 

Introduktionsfilm

Utbildningsinformation

  • Redovisning och Bokföring
  • Balans- och resultaträkning
  • Periodiseringar
  • Övningsuppgifter
  • Bokföring i lönearbetet

För vem

Den här utbildningen vänder sig till dig som arbetar med lönehantering och som vill lära dig mer om sambandet mellan lön och ekonomi.

Vad säger våra kunder om e-utbildningen?

"Utbildningen var lättöverskådlig och smidig att gå. Det var ett bra innehåll för mig som jobbar med löner men inte har någon ekonomiutbildning. Det gav mig en möjlighet att förstå grundläggande ekonomiska termer och bli mer insatt i lönekontering."

Rose-Marie Bernhardsson, General sales support - Receptionist på Nordson i Malmö

Övrigt

Utbildningen finns tillgänglig i sex månader från det datum då användarkontot skapas. En e-utbildning kan du genomföra när du vill, vart du vill och även själv bestämma om du vill dela upp utbildningen eller genomföra den vid ett tillfälle. Det enda som krävs är en internetuppkoppling. Vi rekommenderar dig att nyttja någon av webbläsarna Google Chrome, Mozilla Firefox eller Safari när du genomför utbildningen.

Tid

 Utbildningen tar uppskattningsvis fyra timmar att genomföra om du väljer att göra den i en följd, vid ett och samma tillfälle.