Löneföretaget Kontek åker ut på Sverigeturné

Pressmeddelande   •   2016-10-25 

Årets seminarieledare för Kontekdagen är Konteks erfarna utbildare och konsulter Petra Sköld och Birgitta Sjööns.

Under november genomför specialistbolaget Kontek en Sverigeturné för att utbilda och inspirera sina kunder inom löneområdet. Totalt besöker man 14 orter – från Umeå och Sundsvall i norr till Kristianstad och Malmö i söder.

Kontekdagen är ett stort, årligt löneseminarium som Kontek genomför ute hos sina kunder runt om i landet. Jobbar man med lön är en viktig utgångspunkt att ständigt hålla sig uppdaterad om förändringar som påverkar lönearbetet. Under hösten samlar därför Kontek sina kunder till löneseminariet Kontekdagen där alla viktiga förändringar inom lagar och förordningar presenteras.

Löneseminariet samlar årligen närmare tusen deltagare och vänder sig till alla som arbetar med lön, administration och personal. Det genomförs i november månad eftersom just det kommande årsskiftet kräver mycket av den som jobbar med lönerna på ett företag.

– Jobbar man med löneprocessen är det viktigt att löpande hålla sig uppdaterad om hur nya och kommande lagar och förordningar påverkar det enskilda företaget, berättar Maria Lidberg, projektledare för Kontekdagen.

Hon fortsätter:

– För oss på Kontek är Kontekdagen mer än ett löneseminarium. Det är ett bra tillfälle för oss att träffa våra kunder och utbyta erfarenheter inom löneområdet. Genom att finnas nära kunderna skapas ett förtroende som gör att personalen på Kontek ofta upplevs som kollegor snarare än konsulter – det gillar vi och vi gör vårt yttersta för att vårda detta under Kontekdagarna, fortsätter Maria Lidberg.

Årets temapass

Utöver nyheter i lagar och förordningar genomförs ett temapass varje år. Detta temapass berör ofta högaktuella områden som alla som arbetar med lön behöver känna till. I år handlar temapasset om arbetsmiljön – ett område som det nyligen tillkommit nya föreskrifter om. Exempel på frågeställningar som kommer diskuteras: Vad är nyttan för ett företag att satsa på arbetsmiljön? Vad är en bra arbetsmiljö och hur kan jag som arbetar med lön bidra till ett positivt arbetsmiljöarbete? Vilka rapporter och underlag finns att hämta i lönesystemet? m.m.

Årets Kontekdagar startar 1 november

Om drygt en vecka går startskottet för årets Kontekdagar:

– Det är med spänd förväntan som våra erfarna seminarieledare Petra Sköld och Birgitta Sjööns snart ger sig ut på årets Sverigeturné tillsammans med övriga kollegor från Kontek. Förberedelsearbetet inför Kontekdagarna är omfattande och nu längtar vi efter att snart få återse både gamla och nya bekantskaper runt om i landet, avslutar Maria Lidberg.

För mer information, vänligen kontakta:

Maria Lidberg, projektledare för Kontekdagen tel: 070-658 90 39, maria.lidberg@kontek.se

Kontakt

Lotta Tagesson