Kontek och Kivra i samarbete om digital lönehantering

Pressmeddelande   •   2016-04-28 

Antalet arbetsgivare som efterfrågar säker digital lönehantering växer snabbt. Kontek inleder nu ett samarbete med Kivra som innebär att företagets kunder kan skicka lönespecifikationer och kontrolluppgifter via Kivras digitala brevlåda.

Drygt 550 företag och myndigheter i Sverige skickar idag post såsom årsbesked, fakturor, kreditupplysningar och lönespecifikationer digitalt, via Kivra. Efterfrågan på att skicka lönespecifikationer och andra HR-relaterade dokument har ökat markant, dels pga. att den kommande dataskyddsförordningen ställer särskilt höga krav på säkerheten för den typen av dokument men även för att efterfrågan på att få sin lönespecifikation på ett smidigt sätt digitalt ökar.

‒ Kontek är ett specialistbolag inom lönehantering som aktivt strävar efter att säkerställa sina kunders lönehantering på lång sikt. Ett led i detta är att digitalisera och utveckla våra befintliga lönelösningar med en ny, framtidssäker teknik, berättar Maria Ericsson, Vd på Kontek.

Hon fortsätter:

‒ I vår verksamhet hanterar vi och våra kunder stora mängder sekretessbelagd information. Att denna hantering är säker och effektiv är en viktig utgångspunkt för oss, dessutom att hela hanteringen görs hållbar över tiden. Genom att addera och erbjuda våra kunder Kivras digitala tjänster kommer deras löneprocesser att effektiviseras och säkerställas ytterligare då alla anställda ges möjlighet att få tillgång till viktig post oavsett var de befinner sig via Kivras digitala brevlåda. Att fortsätta med traditionella postförsändelser av t ex lönespecifikationer är både dyrt och onödigt när det numera finns säkra, digitala lösningar, säger Maria Ericsson, Vd på Kontek

Kivras digitala lösningar uppfyller gällande säkerhetskrav och är en registrerad betaltjänstlösning som står under Finansinspektionens övervakning. Ca 10% av Sveriges befolkning använder redan Kivra och ett hundratal ledande företag och myndigheter skickar idag post via Kivra. Till skillnad från vanlig e-post är ”Kivra-brevlådan” knuten till en verifierad individs personnummer, vilket innebär att tjänsten är helt individanpassad och säker. Genom att skicka post digitalt når man fram till sina mottagare samtidigt som man sänker dina försändelse- och portokostnader och värnar om miljön

‒ På Kivra är vi väldigt glada över vårt samarbete med Kontek. Tillsammans kan vi skapa förutsättningar för att ännu fler kan ta emot och hantera viktig post såsom lönespecifikationer var som helst, när som helst, säger Stefan Krook,Vd på Kivra.

Kontakt

Lotta Tagesson