Kontek lanserar webbaserat lönesystem

Pressmeddelande   •   2016-09-06 

Med det nya webbaserade lönesystemet säkerställs ditt företags lönehantering på lång sikt.

Under hösten lanserar specialistbolaget Kontek ett helt webbaserat lönesystem som säkerställer kundernas framtida lönehantering. Företaget har funnits i över åttio år och har sedan starten 1934 varit med om tre omfattande teknikskiften – från DOS till Windows till dagens webbaserade molnlösningar.

Utvecklingsarbetet med det nya webbaserade lönesystemet har pågått i flera år och har resulterat i ett hypermodernt lönesystem som både möter de tekniska kraven som finns idag och imorgon. Webbaserade systemlösningar öppnar upp för goda möjligheter att nyttja olika typer av flexibla molntjänster vilket ger stora tidsvinster och effektiviserar kundernas verksamheter.

Under företagets åttioåriga historia har det hela tiden funnits ett starkt fokus på framtida möjligheter och utvecklingsspår. När företaget har utvecklat det nya webbaserade lönesystemet har man dessutom tagit till vara mycket från det befintliga windowsbaserade lönesystemet för att den befintliga kundbasen och de många användarna av företagets lönesystem ska känna sig trygga och snabbt kunna börja jobba och räkna löner i det nya, webbaserade systemet.

Det nya webbaserade lönesystemet erbjuds utifrån två affärsmodeller - antingen arbetar man via en lokal installation eller med en molnlösning.

‒ Med webbaserade programvaror som installeras i molnet blir lönearbetet bekymmersfritt och säkert vilket ger stora tidsvinster och effektiviserar verksamheter. De uppenbara fördelarna med den nya tekniken är att man som kund kan skala bort alla de kostnader som inte är direkt relaterade till det man faktiskt vill ha, säger Maria Ericsson, Vd på Kontek

Framtidens digitala lönehantering
På Kontek ser man att moderna tekniska lösningar kommer väl till pass för att underlätta kundernas löneprocesser. Företaget väljer därför att ligga i framkant vad gäller teknikutveckling för att kunna utlova en säker lönehantering åt sina kunder och inte minst för att kunna hålla jämna steg med den allmänna teknikutvecklingen som ställer krav på allt ifrån IT-miljöer, integrationsmöjligheter, tillgänglighet osv. Utöver detta har företagets kunder önskemål om nya integrationer, funktionalitet och användarvänlighet som det nya webbaserade systemet tillgodoser.

‒ Eftersom tillgängligheten och närheten till systemen ökar när lösningarna placeras i molnet kan vi erbjuda våra kunder flexibla tjänstelösningar som den tidigare windowsbaserade tekniken inte har gett utrymme för. Vi ser fram emot att kunna erbjuda fler kundanpassade tjänster i molnet framöver, avslutar Konteks produktchef, Martin Malmberg.

Fördelar med Kontek Lön
Med det nya webbaserade lönesystemet säkerställs ditt företags lönehantering på lång sikt – det är en högkvalitativ produkt som Kontek kommer fortsätta utveckla och supportera under lång tid framöver. Fördelarna med det nya lönesystemet är flera, några exempel:

  • *nytt system i modern teknik som möter upp framtidens IT-krav
  • *webbaserat system som möjliggör en smidig och säker molnlösning
  • *goda integrationsmöjligheter med andra system
  • *valbarheten mellan PC/Mac
  • *användarvänligt gränssnitt

Läs mer om det nya systemet på Konteks hemsida

Kontakt

Lotta Tagesson