Ergofast AB väljer en helhetslösning hos Kontek

Pressmeddelande   •   2015-05-08 

Ergofast är ny kund hos Kontek sedan i höstas. Företaget har nu beräknat sina första löner i systemet och hela implementationsfasen av helhetslösningen har gått väldigt smidigt och bekymmersfritt enligt Maria Nilsson som arbetar som redovisningsansvarig hos Ergofast.

‒ Konteks konsult Helén Wingstedt har varit ett bra stöd och funnits till hands under hela implementationsfasen vilket har känts tryggt och säkert. Hon har hjälpt oss sätta upp systemet för bästa möjliga användning utifrån vår verksamhets krav och behov plus att hon har hjälpt mig komma igång med lösningarna på ett pedagogiskt och genomtänkt sätt. Hittills är vi väldigt nöjda med Kontek, menar Maria Nilsson.

Ergofast säljer verktyg och infästningsprodukter för den professionella byggindustrin. Företaget har idag ca 40 anställda med verksamhet i både Sverige och Norge. Nyligen har Ergofast adderat Fischer som ny strategisk samarbetspartner vilket stärker företagets framtida positionering ytterligare.

‒ Tidigare har vi huvudsakligen arbetat med Max infästningsmaskiner och najutrustning men i och med samarbetet med Fischer stärker vi vår verksamhet ytterligare, säger Nils Stenmarck, ekonomichef och IT-ansvarig på företaget.

Anledningen till att valet av löneleverantör hamnade på just Kontek handlar i grunden om den helhetslösning Kontek erbjuder tillsammans med de utmaningar som Ergofast står inför. I Konteks erbjudande ingår allt från smarta och användarvänliga systemlösningar till professionell support och gott backup stöd.

‒ Vi ser fram emot en effektiv och smart löneadministration där man registrerar grunduppgifterna i systemet en gång för att sedan nyttja dessa genom hela löneprocessen fram till lönespecifikationen till den anställde och vidare information till affärssystemet berättar Nils Stenmarck. Vi har dessutom förväntningar om en hög servicegrad hos Konteks supportavdelning som vi hittills hört en hel del gott om. Att snabbt och engagerat få korrekt hjälp när man behöver den hoppas och tror vi Kontek ska kunna bistå med framöver, avslutar Nils Stenmarck.

Maria Nilsson berättar att det mer eller mindre är en nödvändighet för Ergofast att de har en framtida, smart lönelösning som inkluderar hela lönearbetet där t.ex. lönesystemet är väl integrerat med de olika försystemen som företaget behöver för sin löneadministration.

‒ Det märks att Kontek vet vad de håller på med. Jag har tidigare erfarenhet av både ekonomi och IT-projekt och vet hur vanligt det är att man som kund känner sig ”bortglömd” när väl ett system är upphandlat och installerat. Med Konteks kunskap och engagemang känner vi oss trygga och ser att förutsättningarna för en smidig och effektiv löneprocess verkligen finns där, avslutar Maria Nilsson.


För mer information, vänligen kontakta:

Maria Ericsson, vd på Kontek
070-2697741, maria.ericsson@kontek.se

Lotta Tagesson, marknadsansvarig på Kontek
070-890 17 60, lotta.tagesson@kontek.se


Kontakt

Lotta Tagesson