Mer om oss

Kontek har utvecklats till att bli ett av landets ledande specialistbolag inom löneadministration – med ett brett utbud av flexibla lösningar som anpassas efter varje kunds behov och krav. För oavsett om du behöver hjälp med ett nytt system, en utbildningsinsats eller hela din lönehantering så ska det vara bekymmerslöst, tryggt och smidigt att jobba med oss.

Claes

Jobbet som försäljningschef på Kontek är väldigt stimulerande! Vår gedigna kompetens inom lön tillsammans med smarta molntjänster gör att vi kan leverera en flexibilitet för lönehanteringen som är svårslagen. Hos oss kan du välja allt ifrån en kartläggning av löneprocessen till en utbildningsinsats, en programvarulösning eller varför inte låta oss ta hand om hela lönearbetet via våra outsourcinglösningar.  

Claes Andersson
Försäljningschef

Vår vision - vi ska ha bäst rykte i lönebranschen!

Löneadministration är en stödfunktion, inte en kärnprocess. Ändå kan inget företag bortse från betydelsen av en väl fungerande lönehantering. Alla anställda kräver rätt lön på rätt dag. Det finns lagar och avtal att ta hänsyn till. Och vilket företag kan kosta på sig en ineffektiv administration?

För oss är löneadministration en hjärtefråga. Förutom att kunna allt om löner så brinner vi för att ta våra kunders lönehantering personligt. Därför är inte minst supporten vi ger våra kunder en viktig stöttepelare – för oss är det livsviktigt att vara lyhörda och engagerade i vårt möte med våra kunder.

En annan livsviktig detalj för oss är att kunna skräddarsy lösningar åt våra kunder. Det spelar ingen roll vilken bransch det gäller och inte heller om det är privat eller offentlig sektor. Och det spelar ingen roll om ni är fem eller fem tusen anställda. Med det sagt: vi effektiviserar lönehanteringen för alla sorts verksamheter, men den absolut största nyttan gör vi för företag med 50 anställda och uppåt – det är företag i den storleken som har minst råd med en ineffektiv löneprocess. Och det är den sortens företag som vi är den absolut perfekta lönepartnern för.

Vi har som mål att erbjuda våra kunder marknadens bästa produkter och tjänster inom lön, och därigenom bidra till en bättre och effektivare löneadministration.

Vår affärsidé

Vi tar hand om svenska företags löner.

Våra kärnvärden

ALERTA - KUNNIGA - FAMILJÄRA

Företagsfakta

 • Specialistbolag med produkter och tjänster för hela löneprocessen
 • 130 medarbetare
 • Huvudkontor i Ljungby
 • Kontor i Göteborg, Stockholm och Värnamo
 • Startade 1934 i Stockholm
 • Möjlighet till outsourcing av hela eller delar av tjänsten
 • Hösten 2015 lanserades nya Kontek Lön - ett helt nytt webbaserat lönesystem

Historia

Lönehantering genom drygt fem decennier.

 • Verksamheten startade 1934 med en blankettplatta för löneutbetalningar och en agentur för diverse kontorsmaskiner.
 • 1947 infördes en lag om att inkomstskatten skulle dras direkt av arbetsgivaren, inte betalas in av den anställde. Denna reform innebar att affärerna tog fart på allvar.
 • I början av åttiotalet kom PC:n till kontoret och sågs till en början som ett hot mot Konteks verksamhet. Men istället för att slås ut anpassade vi oss till de nya tiderna och förändrade produkterna till att även fungera i en datoriserad miljö.
 • Efter flera års intensivt utvecklingsarbete lanserades programmet Kontek Lön under 1999. En ny generations löneprogram som tog företaget in i ett nytt spännande millennium.
 • De senaste åren har Kontek vidareutvecklats från att vara ett programvaruföretag till att bli ett specialistbolag. Detta innebär att vi med ett brett program och tjänsteutbud hjälper er att effektivisera alla delar av löneprocessen. Klicka här för att läsa mer om vårt webbaserade helhetserbjudande. 

Kontek Company presentation

Welcome to Kontek - a complete supplier of payroll administration. Whether you need help with a new system, training, a lecture or the entire payroll management it is always worry-free, secure and easy to work with us.